Ingbest

På station 2024!

Välkommen Ingbest! e. Dotterud Teddy u. Ing May – Elding

En av tidernas bästa unghäststjärnor är redo för avel i Sverige igen!

Han gjorde rent hus i unghästloppen i Norge – Han vann Biris uppfödningslöp, Norskt travkriterium och Sörlandets 3-årscup.

Som fyraåring segrade han i Norska Derbyt och finalen av Veikle Balder cup. Han blev första fyraåring någonsin under 1.20 då han travade 1.19,8ak!

Som femåring förbättrade han rekordet till 1.19,4ak och som sexåring vann han anrika Lars Laumbs lopp!

Ingbests första kull födda i Sverige var 3 år 2023. De placerade honom på andra plats på de svenskfödda topplistorna både gällande vinstrikaste och segerrikaste fadershingst för 3-åringar. Bland avkommorna märks bland annat Guldhagens Pirat, B.W.Zorro, Ellbert och Alfinga. Bland de 4- och 5-åringar som tidigare ”tillverkats” i Norge märks bland annat Re Vital, Målbo Vanja, Ingbris och Ingbass.

Ingbest finns på naturlig betäckning, handbetäckning, i Mårtensboda, Lövånger. 4 mil söder om Skellefteå, 9,5 mil norr om Umeå.

Bokningsavgift 2000 kr plus moms. Levande fölavgift. 14.000 kr plus moms.

Eventuell vistelse/uppstallning och eventuella veterinäravgifter för tex ultraljudsundersökningar tillkommer enligt överenskommelse.